Ontdek jouw ademruimte in de cursus: Balans en Ontspanning 2017

Ademruimte hebben is een prettig en rustig gevoel. Wanneer wij voldoende ademruimte hebben zijn wij ons dat vaak niet bewust omdat het zo “gewoon” voelt. Het bewust worden van de ademruimte komt vaak als je een aaneengesloten periode in je leven geen ademruimte ervaart. Dit kan te maken hebben met een stressvolle periode in je leven, omdat je veel piekert of omdat je geneigd bent tot angst denken. Je kan een beklemmend gevoel op de borst ervaren, snelle adem en een hoge adem hebben (hyperventilatie) of het gevoel hebben niet genoeg “lucht” te hebben. Vaak gaan deze klachten gepaard met een onrustig en gejaagd gevoel waarbij je ook last van hartkloppingen kunt hebben. Deze reacties van je lichaam kunnen je angstig maken. De angstige gevoelens houden de reacties van je lichaam in stand en voilà dan zit je zo in de bekende vicieuze cirkel. Komt je dit bekend voor?

 

 

  • Zou je graag meer rust willen ervaren?
  • Zou je minder last willen hebben van piekergedachten?
  • Wil je meer grip krijgen op angstgevoelens?

 

 

In de cursus Balans en Ontspanning wordt aandacht besteed aan ontspannen grip krijgen op je adem en kennis over anders denken. Het belangrijkste is dat je manieren krijgt aangereikt waarbij je kunt oefenen om in aandacht aanwezig te zijn bij wat je doet.

 

In de cursus worden speciale ontspanningsoefeningen aangeboden, ademoefeningen, in aandacht zitten, anders gezegd, mediteren en daarnaast eenvoudige yoga-oefeningen die ruimte geven in je lichaam.

 

De Hand-out van de cursus wordt digitaal aangeleverd na afloop van de cursus. Daarnaast krijg je een ingesproken ontspanning mee op je eigen USB-stick.

 

Data:

vrijdagochtend 7 en 21 april van 9:30uur tot ± 11:30uur.

vrijdag 12 mei van 9:30uur tot 16:00uur (lunch inbegrepen) Het thema van de dag: mindful in de natuur.

vrijdagochtend 9 juni 9:30uur tot ± 11:30uur.

 

Geef je op bij: Erna Bouwhuis via 06-40306576 of per mail info@yoga2all.nl

Waar: Dwarsdijk 6, 7731 RV Ommen. Yoga2all in de Yogaschuur

 

Kosten € 325,-

Minimale deelname van 5 personen en maximaal 8 personen