BREAKING NEWS!! start van Tai chi Qigong lessen van Julian Webber

BREAKING NEWS!!!!!

OP WOENSDAGAVOND 14 MAART VAN 20.00 TOT 21.30 STARTEN ER TAI CHI QIGONG LESSEN VAN JULIAN WEBBER.

Opgave info@yoga2all.nl kosten zijn via een maandabonnement lid worden van Yoga2all 
http://www.nieuw.yoga2all.nl/yogalessen/lidmaatschap/

Lesthema’s tai chi qigong:

mechaniek
bewegingsapparaat, lichaamshouding,
gronden, stabiliteit, coördinatie
soepelheid, conditie en kracht.

dynamiek
(ont)spanning, verbinding, doorstroming,
veerkracht, lenigheid, beweging,
afstemming en prestatievermogen.

chi
opheffen van blokkades, vitaliteit,
chi stimuleren, circuleren, zuiveren, opslaan,
levensenergie en self-healing,

adem
natuurlijke ademhalingstechnieken,
grenzen stellen, omgaan met stressoren,
homeostase en meditatie.

—————————————–

TAOZEN – Wat doen wij?

Onze oefeningen helpen je aktief  te ontspannen. Je batterijen opladen, dus. Maar dan veel meer…

Ze scheppen ruimte en geven je de technieken om je fysieke en mentale krachten te mogen ontwikkelen en optimaliseren.

Het trainingsprogramma houdt zich niet alleen maar bezig met lichaamshouding en lichaamsbeweging. Tai Chi Chuan is ook een ‘interne’ discipline. Wij werken intensief met bindweefselcommunicatie, het zenuwstelsel, het endocrienesysteem, de ademhaling en onze energetische huishouding.

De lessen vormen een volledig zelfstandige gezondheidsleer, maar fungeren ook uitstekend als ondersteuning voor allerlei aktiviteiten: yoga, sport, fitness, studie, werk, revalidatie, of gewoon zonder stress in het leven te mogen staan.

Wat is TAI CHI (TAIJIQUAN)?

Oorspronkelijk een vechtkunst, wordt Tai Chi  steeds meer erkend als één van de meest effectieve en uitgebalanceerde fitnessmethoden. Een bewegingsleer die het hele organisme stimuleert zonder het te straffen!

Zowel de traditionele oosterse gezondheidsleer als ook de westerse bio-energetische leer vormen de basis van ons uitgebreide cursusaanbod.

De gezondheid is een stand van volledig lichamelijk, psychisch en sociaal welzijn en balans en bestaat niet alleen maar uit een afwezigheid van ziekte of gebrekkigheid.

Tai Chi is een weg om een goede verhouding met jezelf en je omgeving  te kunnen realiseren. Een weg van evenwicht en articulatie. Een weg voor iedereen.

Het verbetert het uithoudings- en prestatievermogen, de flexibiliteit, stabiliteit, coördinatie en concentratie. Het bevordert een diepere en natuurlijkere ademhaling.

De oefeningen zijn zeer praktisch en toegankelijk voor alle leeftijden en doelgroepen.

Slechts 10 minuten per dag leveren al een evenwichtige energiehuishouding en een opmerkzame geest op en maken dat je je lichamelijk vitaal en fit voelt.

Wat is CHI KUNG (QIGONG)?

CHI KUNG, een vorm van chinese yoga, is een krachtige training die de chi-stroom bevordert.

Een verstoorde doorstroming van de chi (Qi, Ki of levensenergie) vermindert de vitaliteit en uiteindelijk de gezondheid.

Chi Kung stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en versterkt het immuunsysteem. Onder professionele begeleiding kunnen de eenvoudige en toch diepwerkende Chi Kung oefeningen veilig beoefend worden.

Dit biedt je de kans om de verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn zelf in handen te nemen

—————————————–

Julian Webber is in 1951 geboren in een mijnwerkers-dorpje in zuid Wales. Hij geeft al meer dan 30 jaar training in Tai Chi bewegingsleer, Chi Kung (Qigong) bio-energetischeleer en Zen mindfulness meditatie.  Hij is ook auteur en illustrator. Na een 6- jarige opleiding als kleurentherapeut in de Goethean Science Foundation, Clent, heeft hij zijn therapeutische werk verder uitgevoerd in Engeland, Frankrijk en Zwitserland.

In 1982 bracht zijn pad hem naar de kust van Nederland. Hier begon zijn Tai Chi leven onder de leiding van zen leraar Rudy van Cuyk en Grootmeester William Chi Cheung Chen, van wie hij, na 10 jaar intensieve training, zijn certificaat als Sifu (leraar/vader) kreeg.

Het verblijven in verschillende zen-kloosters o.l.v. Ch’an meester Ton Lathouwers en Zenmeester Fuden Nessi, hebben Julian de fundering geschonken om zijn leerweg verder te mogen ontwikkelen.

“In mijn lessen wil ik mensen helpen hun eigen zijn te ontdekken. Balans, rust en vertrouwen in jezelf zijn kernbegrippen in onze lessen. Met een regelmatige dosis humor. Het gaat mij niet alleen om wat wij doen, maar hoe.

Ik heb de eer gehad om met grote meesters te mogen oefenen, maar mijn grootste leraren en inspiratiebronnen  blijven mijn leerlingen.

Van harte welkom om deel te nemen aan mijn lessen”.

Julian Webber