TAI CHI RULER WORKSHOP zondag 29 april 2018 10:00 uur – 16:00 uur

tai chi ruler qigong

Tai Chi Ruler is een compleet systeem van Taoïstische Yoga (de Chinese term voor Ruler is Chih, spr. Chir).

Dit zelden onderwezen Qigong-systeem maakt o.a. gebruik van een gesneden houten ‘liniaal’, geplaatst  tussen de handpalmen. Het is een unieke Tai Chi Gong vorm.

De wiegende bewegingen zijn heel gemakkelijk om te doen. Zacht, rustgevend en ontspannend, ze genereren continue cirkelritmes in het lichaam die Qi (chi) opbouwen in de drie dantian-centra (lagere buik, hart en derde oog energiecentra).

De Tai Chi Ruler is een zeer toegankelijke methode van fysieke en geestelijke cultivatie die de toevoer van energie door de meridianen en lichaamsweefsels stimuleert, levenskracht versterkt en een rustige bewustzijnsstaat ontwikkelt. Het bevordert spinale flexibiliteit, lichaamssymmetrie en ontspannen bewegen.

De stroom van vitale energie zal automatisch toenemen en zwakke delen van de wervelkolom doorstromen. Daarmee wordt het centrale zenuwstelsel versterkt. De Ruler helpt de aandacht van de beoefenaar te focussen, normaliseert de rechter en linker hersenactiviteit, en moedigt de juiste mentale houding en lichaamshouding aan.

Je zult diepe ontspanning ervaren tijdens de training, en na de oefeningen erg opgefrist en gevitaliseerd voelen.

 

geest, lichaam en qi
chih – ‘de naald die de geest stil maakt’

Het Tai Chi Ruler Qigong-systeem is het tegengif voor de ongetemde geest. De Ruler dient om de geest, het lichaam en de levensenergie met elkaar te verbinden.

We besteden allemaal energie; thuis, op het werk en in de dagelijkse activiteiten die het grootste deel van ons leven uitmaken. We begrijpen de inherente behoefte om kracht te behouden en ook energie aan te vullen. Eén antwoord op de vraag ‘Hoe vullen we energie aan?’ is te vinden in de beoefening van de Tai Chi Ruler. Bijna alle Qigong-oefeningen zijn gebaseerd op het verenigen van beweging, ademhaling en aandacht. Het gebruik van de Tai Chi Ruler helpt de geest effectiever te richten.

De Tai Chi Ruler oefeningen brengen de 8 bijzondere energiereservoirs (Qi Jing Ba Mai), Chakras en dantiens op één lijn. Het stimuleert en versterkt deze en de energiebanen of meridianen van het lichaam.

De 8 vaten of ‘wondermeridianen’ laten, net als de 12 hoofdmeridianen, qi door het lichaam circuleren, maar hebben daarnaast ook een aantal bijzondere functies. Ze functioneren namelijk ook als een Qi reservoir en reguleren de Qi circulatie in de (hoofd)meridianen.

bodymind

in resonantie met de natuur

Als de Qi stroom in de 12 meridianen uit balans is, dan reguleren de 8 vaten deze om de balans te herstellen. Ze halen overtollige Qi uit de (hoofd)meridianen of vullen deze juist aan als die een tekort hebben.

Met dit ‘bodymind’ systeem brengen we het evenwicht en de harmonie die inherent zijn aan de natuurlijke wereld tot uiting. We plaatsen ons in resonantie met de natuur met het oog op het ontwikkelen van gezondheid en het herstellen van onbalans.

 

Niveaus van training:

Het botten niveau:
Basisbewegingen en grondbeginselen leren kennen, afstemming, coördinatie en stabiliteit.

Het spier niveau:
Het leren loslaten van overmatige spanning om vloeibaarheid en zachtheid te vinden, verzachtende en ontspannende houdingen.

Het energieniveau:
Rustend in een diepere en bewuster energetische verbinding met alles.

Het spirituele niveau:
Egocontrole en identificatie loslaten. Bewegingen en houdingen loslaten. Het leven zelf de intentie, energie, spieren en botten laten leiden.

programma

aanvang: 09.45 uur

deel 1: 10:00 uur- 11:15uur

deel 2: 11:30 uur – 12:45 uur

lunch: 12:45 uur – 13:30 uur

deel 3: 13:30 uur – 14:30 uur

deel 4: 14:45 uur – 15:45 uur

afsluiting: 15:45 uur – 16:00 uur

 

 

De workshop wordt gegeven door Julian Richard Webber

Waar: Yoga2all in de Yogaschuur,

Dwarsdijk 6, 7731 RV, Ommen.

 

Opgaven: info@yoga2all.nl

Telefoon: 06-40306576

Website: yoga2all.nl