Wie ben ik?

Mijn naam is Erna Bouwhuis-Ramerman, sinds 2002 beoefen ik yoga. In februari 2014 ben ik gestart met een yogastudio, Yoga2all in Ommen. Voorheen heb ik ruim drie jaar als freelance yogadocent gewerkt en gaf gemiddeld 3 yogalessen per week. De opleiding tot yogadocent heb ik gevolgd aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, te Bilthoven. Mijn specialisaties zijn: chakrapsychologie, adem/ademtherapie en ayurvedische massages. Op dit moment ben ik mij nog aan het specialiseren in de pranayama (specifieke ademoefeningen).

Mijn passie en enthousiasme voor yoga heeft zich in de loop van de jaren verdiept tot een manier van leven. Mijn ervaring met yoga heeft ook zijn weg gevonden in mijn manier van les geven. Ik breng graag mensen bij hun eigen ervaring, eigen kracht, souplesse en ontspanning. Ik vind het geweldig om met mensen te werken en ze te begeleiden in hun ontwikkeling.

De yoga levensmanier biedt meerdere ingangen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen en te versterken. In mijn manier van coaching maak ik gebruik van verschillende technieken om mensen te helpen weer toegang te krijgen tot hun kracht. Adem herstel, het reguleren en verdiepen van de adem kan hierbij zeker een van de manieren zijn om weer krachtiger en vitaler te worden. Ayurvedische massages helpen mensen om hun gezondheid te versterken en hun klachten te verminderen, het direct mensen aanraken en verlichting en ontspanning kunnen brengen geeft mij voldoening.

Behalve yogadocent ben ik sinds 1997 hulpverlener binnen de Geestelijke Gezondheidszorg en put ik uit de jarenlange ervaring en scholing vanuit mijn werk. Op dit moment werk ik als POH-GGZ (praktijk ondersteuner huisartsen geestelijke gezondheidszorg), bij twee huisartspraktijken in Zwolle. Echter vanuit de scholing van Saswitha opleiding heb ik geleerd mijn ervaringen in de yoga filosofie te plaatsen. Dit is voor mij een sterk fundament om mensen te coachen en te begeleiden