Yoga as it is Vijay Gopala komt 6 juli @Yoga2all

Enthousiast verwelkomen wij Vijay Gopala op 6 juli bij Yoga2all in Ommen. Vijay is de oprichter van Yoga Gita in India. Yoga Gita wordt naast de Hatha en Yin yoga ook bij Yoga2all gegeven en Marianne Valk (Yoga Gita Vechtdal) geeft deze lessen.

Vijay beoefent en bestudeert yoga al vanaf zeer jonge leeftijd, yoga is bij hem van generatie op generatie doorgegeven. Vijay heeft een Master in de Yoga, in de filosofie en een graduate degree in de wetenschap.

De missie van Vijay is de kennis en oefening van het Zelf bewustzijn te verspreiden. Hij brengt de yoga weer terug in de yoga, want yoga is immers veel meer dan een sport. Vijay verbindt de authentieke yoga, de eeuwenoude kennis, die je denken tot rust brengt en ruimte geeft om te ervaren wat leven is, samen met de huidige kennis zodat yoga beter en op een praktische manier wordt begrepen en beoefend.

Vijay geeft een dag-workshop bij Yoga2all
De workshop wordt in het Engels gegeveven.

Programma Vijay Yoga2all Yoga schuur
Kosten 85 euro
Lunch en thee inbegrepen.
opgave per mail: info@yoga2all.nl

9.00 is er inloop, thee en wat lekkers

9.30 – 11.00 De zonnegroet in de traditie van yoga Gita De zonnegroet is een dynamische serie van oefeningen

11.15 -12.45 Pranayama
Ademoefeningen waarbij de adem een brug is die verbinding maakt met het lichaam, de geest en de buitenwereld. Anders gezegd meer in verbinding komen met de levensenergie.

13.00 tot 14.00 Lunch/vegetarisch

14.00 tot 15.30 Yoga Filosofie

Het onderwerp yoga wordt in vele klassieke teksten uitgelegd. Vijay brengt de essentie van deze teksten op een toegankelijke manier, yoga as it is

Zomeryoga

In juli en augustus worden de abonnementen bevroren ivm de zomer/vakantie periode. Yoga2all geeft in juli weer speciale zomeryoga. Deze lessen zijn 2 1/2 uur.

In deze lessen zal meer over de achtergrond van yoga verteld worden en ook de yoga nidra zal een bijzonder thema hebben. En wat het helemaal bijzonder maakt is dat alle lessen begeleidt worden met klank. Door niemand minder dan Pim de Groot. (Klankschalen/gong etc…)

Voor deze zomeryoga kan je speciaal per app of via de lijst die yogaruimte ligt opgegeven.

De data zijn 2, 3 en 5
9, 10 en 12
16, 17 en 19
23, 24 en 26 juli

De lessen zijn van 19.00 tot ongeveer 21.30uur

Bij veel belangstelling zal er op donderdagochtend ook een zomeryoga les komen.

Een losse les is 25 euro
Ga je voor 4 lessen (elke week 1) krijg je korting dan betaal je 80 euro. Ga je voor 3 lessen dan betaal je 70 euro. Ga je voor 2 lessen betaal je 47, 50 euro.

💚groet, Erna

TAI CHI RULER WORKSHOP zondag 29 april 2018 10:00 uur – 16:00 uur

tai chi ruler qigong

Tai Chi Ruler is een compleet systeem van Taoïstische Yoga (de Chinese term voor Ruler is Chih, spr. Chir).

Dit zelden onderwezen Qigong-systeem maakt o.a. gebruik van een gesneden houten ‘liniaal’, geplaatst  tussen de handpalmen. Het is een unieke Tai Chi Gong vorm.

De wiegende bewegingen zijn heel gemakkelijk om te doen. Zacht, rustgevend en ontspannend, ze genereren continue cirkelritmes in het lichaam die Qi (chi) opbouwen in de drie dantian-centra (lagere buik, hart en derde oog energiecentra).

De Tai Chi Ruler is een zeer toegankelijke methode van fysieke en geestelijke cultivatie die de toevoer van energie door de meridianen en lichaamsweefsels stimuleert, levenskracht versterkt en een rustige bewustzijnsstaat ontwikkelt. Het bevordert spinale flexibiliteit, lichaamssymmetrie en ontspannen bewegen.

De stroom van vitale energie zal automatisch toenemen en zwakke delen van de wervelkolom doorstromen. Daarmee wordt het centrale zenuwstelsel versterkt. De Ruler helpt de aandacht van de beoefenaar te focussen, normaliseert de rechter en linker hersenactiviteit, en moedigt de juiste mentale houding en lichaamshouding aan.

Je zult diepe ontspanning ervaren tijdens de training, en na de oefeningen erg opgefrist en gevitaliseerd voelen.

 

geest, lichaam en qi
chih – ‘de naald die de geest stil maakt’

Het Tai Chi Ruler Qigong-systeem is het tegengif voor de ongetemde geest. De Ruler dient om de geest, het lichaam en de levensenergie met elkaar te verbinden.

We besteden allemaal energie; thuis, op het werk en in de dagelijkse activiteiten die het grootste deel van ons leven uitmaken. We begrijpen de inherente behoefte om kracht te behouden en ook energie aan te vullen. Eén antwoord op de vraag ‘Hoe vullen we energie aan?’ is te vinden in de beoefening van de Tai Chi Ruler. Bijna alle Qigong-oefeningen zijn gebaseerd op het verenigen van beweging, ademhaling en aandacht. Het gebruik van de Tai Chi Ruler helpt de geest effectiever te richten.

De Tai Chi Ruler oefeningen brengen de 8 bijzondere energiereservoirs (Qi Jing Ba Mai), Chakras en dantiens op één lijn. Het stimuleert en versterkt deze en de energiebanen of meridianen van het lichaam.

De 8 vaten of ‘wondermeridianen’ laten, net als de 12 hoofdmeridianen, qi door het lichaam circuleren, maar hebben daarnaast ook een aantal bijzondere functies. Ze functioneren namelijk ook als een Qi reservoir en reguleren de Qi circulatie in de (hoofd)meridianen.

bodymind

in resonantie met de natuur

Als de Qi stroom in de 12 meridianen uit balans is, dan reguleren de 8 vaten deze om de balans te herstellen. Ze halen overtollige Qi uit de (hoofd)meridianen of vullen deze juist aan als die een tekort hebben.

Met dit ‘bodymind’ systeem brengen we het evenwicht en de harmonie die inherent zijn aan de natuurlijke wereld tot uiting. We plaatsen ons in resonantie met de natuur met het oog op het ontwikkelen van gezondheid en het herstellen van onbalans.

 

Niveaus van training:

Het botten niveau:
Basisbewegingen en grondbeginselen leren kennen, afstemming, coördinatie en stabiliteit.

Het spier niveau:
Het leren loslaten van overmatige spanning om vloeibaarheid en zachtheid te vinden, verzachtende en ontspannende houdingen.

Het energieniveau:
Rustend in een diepere en bewuster energetische verbinding met alles.

Het spirituele niveau:
Egocontrole en identificatie loslaten. Bewegingen en houdingen loslaten. Het leven zelf de intentie, energie, spieren en botten laten leiden.

programma

aanvang: 09.45 uur

deel 1: 10:00 uur- 11:15uur

deel 2: 11:30 uur – 12:45 uur

lunch: 12:45 uur – 13:30 uur

deel 3: 13:30 uur – 14:30 uur

deel 4: 14:45 uur – 15:45 uur

afsluiting: 15:45 uur – 16:00 uur

 

 

De workshop wordt gegeven door Julian Richard Webber

Waar: Yoga2all in de Yogaschuur,

Dwarsdijk 6, 7731 RV, Ommen.

 

Opgaven: info@yoga2all.nl

Telefoon: 06-40306576

Website: yoga2all.nl

Workshop: Heerlijk slapen, wie wil dit ook? Zaterdag 24 maart van 10.00 tot 16.00

  • Wil jij weer een gezond slaappatroon?
  • Wil jij gerichte yogaoefeningen die een gezond slaappatroon ondersteunen?
  • Wil jij meer weten over meditatie en hoe meditatie kan bijdragen aan een gezonde nachtrust?
  • Wil jij oefenen in ontspannen?
  • Wil jij meer weten wat nog meer een goede nachtrust zou kunnen ondersteunen?

   Zeg je volmondig ja op deze vragen dan is deze workshop wat voor jou!

Kosten zijn: 85 euro

Inbegrepen:

 

 • Koffie/thee & een vegetarische lunch
 • Opname van een ingesproken Yoga nidra
 • Opname van een ingesproken geleide meditatie
 • De oefeningen op een filmpje

 

Opgaven via: info@yoga2all.nl

 

Lekker slapen wie wil dit niet?

Wanneer je slaapproblemen hebt ben je snel geneigd om te denken dat je iets helemaal niet goed kunt, namelijk slapen. Het tegendeel is waar je bent juist iemand die goed is in waakzaam zijn. De balans tussen waken en slapen is echter zoek en dat heeft herstel nodig.

Het valt niet mee om de waakzaamheid minder overprikkeld te krijgen in ons drukke en hectische bestaan. Yoga, meditatie en ademoefeningen kunnen van invloed zijn om je slaap en waakzaamheid meer in balans te krijgen.

De juiste adem brengt je hele systeem tot rust. Vooral de buikadem waarbij je de uitademing vertraagt geeft het overlevingssysteem in onze hersenen een signaal, het bekende vecht/vlucht reactiesysteem, dat er geen gevaar (stress) is waardoor je systeem kalmeert. De verschillende oefeningen in de yoga dragen bij om je te ontspannen maar ook het oefenen in kracht geeft meer vitaliteit wat bijdraagt aan een goede balans. Het oefenen in aandacht zijn, het mediteren, maakt je bewust van hoe je ademruimte kunt creëren tussen al de verschillende gedachtes in je hoofd. Deze gedachten kunnen je soms overspoelen en wakker houden.

Er is heel veel te vertellen over een goede balans tussen slaap en waakzaamheid. Daarom geeft Yoga2all een workshop op 24 maart

 

BREAKING NEWS!! start van Tai chi Qigong lessen van Julian Webber

BREAKING NEWS!!!!!

OP WOENSDAGAVOND 14 MAART VAN 20.00 TOT 21.30 STARTEN ER TAI CHI QIGONG LESSEN VAN JULIAN WEBBER.

Opgave info@yoga2all.nl kosten zijn via een maandabonnement lid worden van Yoga2all 
http://www.nieuw.yoga2all.nl/yogalessen/lidmaatschap/

Lesthema’s tai chi qigong:

mechaniek
bewegingsapparaat, lichaamshouding,
gronden, stabiliteit, coördinatie
soepelheid, conditie en kracht.

dynamiek
(ont)spanning, verbinding, doorstroming,
veerkracht, lenigheid, beweging,
afstemming en prestatievermogen.

chi
opheffen van blokkades, vitaliteit,
chi stimuleren, circuleren, zuiveren, opslaan,
levensenergie en self-healing,

adem
natuurlijke ademhalingstechnieken,
grenzen stellen, omgaan met stressoren,
homeostase en meditatie.

—————————————–

TAOZEN – Wat doen wij?

Onze oefeningen helpen je aktief  te ontspannen. Je batterijen opladen, dus. Maar dan veel meer…

Ze scheppen ruimte en geven je de technieken om je fysieke en mentale krachten te mogen ontwikkelen en optimaliseren.

Het trainingsprogramma houdt zich niet alleen maar bezig met lichaamshouding en lichaamsbeweging. Tai Chi Chuan is ook een ‘interne’ discipline. Wij werken intensief met bindweefselcommunicatie, het zenuwstelsel, het endocrienesysteem, de ademhaling en onze energetische huishouding.

De lessen vormen een volledig zelfstandige gezondheidsleer, maar fungeren ook uitstekend als ondersteuning voor allerlei aktiviteiten: yoga, sport, fitness, studie, werk, revalidatie, of gewoon zonder stress in het leven te mogen staan.

Wat is TAI CHI (TAIJIQUAN)?

Oorspronkelijk een vechtkunst, wordt Tai Chi  steeds meer erkend als één van de meest effectieve en uitgebalanceerde fitnessmethoden. Een bewegingsleer die het hele organisme stimuleert zonder het te straffen!

Zowel de traditionele oosterse gezondheidsleer als ook de westerse bio-energetische leer vormen de basis van ons uitgebreide cursusaanbod.

De gezondheid is een stand van volledig lichamelijk, psychisch en sociaal welzijn en balans en bestaat niet alleen maar uit een afwezigheid van ziekte of gebrekkigheid.

Tai Chi is een weg om een goede verhouding met jezelf en je omgeving  te kunnen realiseren. Een weg van evenwicht en articulatie. Een weg voor iedereen.

Het verbetert het uithoudings- en prestatievermogen, de flexibiliteit, stabiliteit, coördinatie en concentratie. Het bevordert een diepere en natuurlijkere ademhaling.

De oefeningen zijn zeer praktisch en toegankelijk voor alle leeftijden en doelgroepen.

Slechts 10 minuten per dag leveren al een evenwichtige energiehuishouding en een opmerkzame geest op en maken dat je je lichamelijk vitaal en fit voelt.

Wat is CHI KUNG (QIGONG)?

CHI KUNG, een vorm van chinese yoga, is een krachtige training die de chi-stroom bevordert.

Een verstoorde doorstroming van de chi (Qi, Ki of levensenergie) vermindert de vitaliteit en uiteindelijk de gezondheid.

Chi Kung stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en versterkt het immuunsysteem. Onder professionele begeleiding kunnen de eenvoudige en toch diepwerkende Chi Kung oefeningen veilig beoefend worden.

Dit biedt je de kans om de verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn zelf in handen te nemen

—————————————–

Julian Webber is in 1951 geboren in een mijnwerkers-dorpje in zuid Wales. Hij geeft al meer dan 30 jaar training in Tai Chi bewegingsleer, Chi Kung (Qigong) bio-energetischeleer en Zen mindfulness meditatie.  Hij is ook auteur en illustrator. Na een 6- jarige opleiding als kleurentherapeut in de Goethean Science Foundation, Clent, heeft hij zijn therapeutische werk verder uitgevoerd in Engeland, Frankrijk en Zwitserland.

In 1982 bracht zijn pad hem naar de kust van Nederland. Hier begon zijn Tai Chi leven onder de leiding van zen leraar Rudy van Cuyk en Grootmeester William Chi Cheung Chen, van wie hij, na 10 jaar intensieve training, zijn certificaat als Sifu (leraar/vader) kreeg.

Het verblijven in verschillende zen-kloosters o.l.v. Ch’an meester Ton Lathouwers en Zenmeester Fuden Nessi, hebben Julian de fundering geschonken om zijn leerweg verder te mogen ontwikkelen.

“In mijn lessen wil ik mensen helpen hun eigen zijn te ontdekken. Balans, rust en vertrouwen in jezelf zijn kernbegrippen in onze lessen. Met een regelmatige dosis humor. Het gaat mij niet alleen om wat wij doen, maar hoe.

Ik heb de eer gehad om met grote meesters te mogen oefenen, maar mijn grootste leraren en inspiratiebronnen  blijven mijn leerlingen.

Van harte welkom om deel te nemen aan mijn lessen”.

Julian Webber

 

 

Workshop: Heerlijk slapen, wie wil dit ook?

Wanneer je slaapproblemen hebt ben je snel geneigd om te denken dat je iets helemaal niet goed kunt, namelijk slapen. Het tegendeel is waar je bent juist iemand die goed is in waakzaam zijn. De balans tussen waken en slapen is echter zoek en dat heeft herstel nodig.

Het valt niet mee om de waakzaamheid minder overprikkeld te krijgen in ons drukke en hectische bestaan. Yoga, meditatie en ademoefeningen kunnen van invloed zijn om je slaap en waakzaamheid meer in balans te krijgen.

De juiste adem brengt je hele systeem tot rust. Vooral de buikadem waarbij je de uitademing vertraagt geeft het overlevingssysteem in onze hersenen een signaal, het bekende vecht/vlucht reactiesysteem, dat er geen gevaar (stress) is waardoor je systeem kalmeert. De verschillende oefeningen in de yoga dragen bij om je te ontspannen maar ook het oefenen in kracht geeft meer vitaliteit wat bijdraagt aan een goede balans. Het oefenen in aandacht zijn, het mediteren, maakt je bewust van hoe je ademruimte kunt creëren tussen al de verschillende gedachtes in je hoofd. Deze gedachten kunnen je soms overspoelen en wakker houden.

Er is heel veel te vertellen over een goede balans tussen slaap en waakzaamheid. Daarom geeft Yoga2all een workshop op 24 februari

Zaterdag 24 februari                                

10.00 tot 16.00                               

 

  • Wil jij weer een gezond slaappatroon?
  • Wil jij gerichte yogaoefeningen die een gezond slaappatroon ondersteunen?
  • Wil jij meer weten over meditatie en hoe meditatie kan bijdragen aan een gezonde nachtrust?
  • Wil jij oefenen in ontspannen?

 

 • Wil jij meer weten wat nog meer een goede nachtrust zou kunnen ondersteunen?

 

Zeg je volmondig ja op deze vragen dan is deze workshop wat voor jou!

Kosten zijn: 85 euro

Inbegrepen:

 

 • Koffie/thee & een vegetarische lunch
 • Opname van een ingesproken Yoga nidra
 • Opname van een ingesproken geleide meditatie
 • De oefeningen op een filmpje

 

Opgaven via: info@yoga2all.nl

Versterking!

Vanochtend een inspirerend gesprek gehad met Marianne Valk (zie foto) opgeleid in de traditie van https://www.facebook.com/myyogagita/

Marianne komt Yoga2all aanvullen en versterken. Vanaf half maart 2018 komt zij op de dinsdagochtend les geven van 9.00 tot 10.30. Marianne gaat eind januari nog weer een Teacher Training volgen in India en is halverwege maart weer terug. Heel veel zin in deze samenwerking want delen maakt meer!
Yoga2all yoga voor iedereen en zo mooi om het yoga gedachtegoed door te mogen geven. 💚

Je kan je alvast opgegeven voor de dinsdagochtendles van 9.00 tot 10.30 stuur een mail naar info@yoga2all.nl of app naar 0640306576

💚groet Marianne Valk en Erna Bouwhuis

Ontdek jouw ademruimte in de cursus: Balans en Ontspanning 2018


Ademruimte hebben is een prettig en rustig gevoel. Wanneer wij voldoende ademruimte hebben
zijn wij ons dat vaak niet bewust omdat het zo “gewoon” voelt.

Het bewust worden van de
ademruimte komt vaak als je een aaneengesloten periode in je leven geen ademruimte ervaart.
Dit kan te maken hebben met een stressvolle periode in je leven, omdat je veel piekert of omdat
je geneigd bent tot angst denken. Je kan een beklemmend gevoel op de borst ervaren, snelle
adem en een hoge adem hebben (hyperventilatie) of het gevoel hebben niet genoeg “lucht” te
hebben.

Vaak gaan deze klachten gepaard met een onrustig en gejaagd gevoel waarbij je ook
last van hartkloppingen kunt hebben. Deze reacties van je lichaam kunnen je angstig maken.
De angstige gevoelens houden de reacties van je lichaam in stand en voilà dan zit je zo in de
bekende vicieuze cirkel.

 

Komt je dit bekend voor?
– Zou je graag meer rust willen ervaren?
– Zou je minder last willen hebben van piekergedachten?
– Wil je meer grip krijgen op angstgevoelens?

In de cursus Balans en Ontspanning wordt aandacht besteed aan ontspannen grip krijgen op je
adem en kennis over anders denken. Het belangrijkste is dat je manieren krijgt aangereikt
waarbij je kunt oefenen om in aandacht aanwezig te zijn bij wat je doet.

In de cursus worden speciale ontspanningsoefeningen aangeboden, ademoefeningen, in
aandacht zitten, anders gezegd, mediteren en daarnaast eenvoudige yoga-oefeningen die
ruimte geven in je lichaam.

De Hand-out van de cursus wordt digitaal aangeleverd na afloop van de cursus. Daarnaast krijg
je een ingesproken ontspanning mee op je eigen USB-stick.

Data:
woensdagavond 7 en 21 februari van 19:30uur tot ± 21:30uur.

zaterdag 10 maart van 9:30uur tot 16:00uur (lunch inbegrepen) Het thema
van de dag: mindful in de natuur.

vrijdagavond 14 maart 19:30uur tot ± 21:30uur.

Geef je op bij: Erna Bouwhuis via 06-40306576 of per mail info@yoga2all.nl

Waar: Dwarsdijk 6, 7731 RV Ommen. Yoga2all in de Yogaschuur

Kosten € 325,-

Kerstyoga voorpret

Voorbereiden voor de kerstyoga. Vanaf maandag 18 december tot en met donderdagochtend 21 december dagelijks XL Yogalessen. Zoals ieder jaar met de tratak meditatie, speciale ademoefeningen de prana yama’s en natuurlijk afsluitend met Yoga Nidra.

De verzorgende MAKO HO sequence wordt gegeven deze serie oefeningen zorgt er voor dat de chi/prana gaat stromen. Er wordt extra aandacht aan de nieren geschonken een orgaan die vooral in de winter extra energie kan gebruiken. Vanuit de Traditionele Chinese Gezondheidsleer is de nier onze accu, onze reserve energie voor ons lichaam en geest en dus belangrijk om gevoed te worden door bepaalde oefeningen.

Denk je nu wat interessant en wil je dit ook een keer meemaken dan kan nog omdat er een extra les is ingelast op dinsdagmiddag 19 december om 16.00. Opgave via app 06 40306576 of info@yoga2all.nl.

Alle avondlessen maandag, dinsdag en woensdag starten om 19.00uur. De les duurt ongeveer tot 21.00uur.

De donderdagochtend begint gewoon om 09.15uur. Tot ongeveer 11.15uur.

Het is fijn om een slaapzak of iets van een dekbed mee te nemen voor de uitgebreide ontspanning, de yoga Nidra.

💚groet Erna Bouwhuis Yoga2all 💚🙏

Muziek/Mantra & Meditatie avond, zaterdag 16 december

Hallo Lieve mensen,

Voor de liefhebbers organiseer ik zaterdagavond 16 december vanaf 19.30 t.m. 21.30 MP3 avond: muziek/mantra & meditatie avond met Maaike Gerritsen en Pim de Groot.

Muziek (gitaar, viool, altviool & zang) om naar te luisteren, mantra’s uit diverse culturen om mee te zingen en meditatie om vanuit het luisteren naar klank stil te worden.
Verder bevat dit programma een stembevrijdingsoefening en wordt er gewerkt met klankschalen en gongs.

Kosten zijn 15 euro. Inclusief drinken en een versnapering.
💚groet, Erna Bouwhuis yogadocent Yoga2all

Opgave kan via de app of lijst in de Yogaschuur van Yoga2all
www.maaikegerritsen.nl
www.klankenpedagogiek.nl
www.klankmassage.nu